Something completely different

Přestože jsou na mém blogu hlavní složkou mé obrázky, odteď si na své přijdou i vyznavači jiných technik a kreativních zálib. Jednou z nich je i pečení (nebo spíše cukrářství). Je to přeci jen také druh umění. Jenom se teď možná nehodí přímo název ,,Cuddling with a pencil" ale spíš: ,,Cuddling with a wooden spoon". 
Prvním takovým netradičním výtvorem je něco, na co jsem - snad právem - pyšná. 


Lidl food challenge

Třešňový dort políbený zebrou
Pomůcky: 

kulatá forma (průměr 20 cm)
šlehač na krém

Ingredience:

korpus: 
27 sušenek Tastino Petit Beurre Vanilkové
1 Fin Carré čokoláda na vaření

na formu:
trocha másla na vymazání
kokos na vysypání

krém1:
1 tvaroh (tuhý, ne ve vaničce)
1 smetana na šlehání
7 lžic třešňového pyré
3 lžíce griotky

krém2:
1 tvaroh (tuhý, ne ve vaničce)
1 smetana na šlehání

Třešně na dozdobení
Postup:
Formu o průměru 20 cm (velikosti Vaší formy přizpůsobte množství těsta), vymažeme máslem (stěny a dno) a vysypeme kokosem. Ve vodní lázni roztopíme celou tabulku čokolády, sejmeme z ohně a rozdrobíme do ní 27 sušenek, hmotu zpracujeme tak, aby nám vzniklo těsto. Tímto těstem plníme formu - namačkáme jej na dno a po obvodu formy a dáme vychladit, aby nám korpus ztuhl.
Mezitím si připravíme oba krémy. Nejdřív vyšleháme celý tvaroh metličkovým mixérem, přiléváme do něj smetanu, až vznikne našlehaný, poměrně tuhý krém. Chvíli chladíme.
Obdobným způsobem připravíme i druhý, s tím rozdílem, že do takto našlehaného krému přidáme 3 lžíce griotky a 7 lžic třešňového pyré. To jsme vyrobili vyvařením vody z třešní.

Doneseme si vychlazený, opravdu pevný korpus a střídavě plníme jedním a druhým krémem. Mezi jednotlivými vrstvami jej můžeme dát zchladit, aby se nám vrstvy nesmíchaly a docílíme ,,zebrovitého" vzoru. 
Na závěr nakrájíme třešně na kolečka a ozdobíme celý dort. Dáme vychladit do lednice, kde dort necháme ztuhnout.

Podáváme vychlazený, můžeme dozdobit lístky máty.


Kdyžtak můžete v kometáři zanechat hodnocení nebo jakékoliv připomínky k receptu. :) 
Rozhodně doporučuji vyzkoušet!

2 komentáře:

  1. Hezke! Ale na servirovani je potreba hodne zapracovat:)

    OdpovědětVymazat
  2. Krém nebyl dokonale ztuhlý - potřebovala jsem to rychle vyfotit a jazyk byl mlsný :D ..také Slunce moc nepřispívalo... Ale jinak děkuji :)

    OdpovědětVymazat