pondělí 6. července 2015

Dřevěný ale věrný

Už delší dobu jsem se poohlížela po něčem, co by mohlo zvednout kvalitu mé tvorby. Lepší tužky, uhly, štětce...nic z toho nebylo to pravé. Potom mě napadlo (také díky hodinám výtvarky v DDM), že by to mohlo být v technice. Proto jsem se rozhodla pořídit si stojan. Jenže rozhodnutí samo o sobě nestačilo. Bylo třeba vybrat typ, velikost, tvar, výrobce... Nakonec se zdálo nejlepším řešením vyrobit si doma vlastní originální malířský stojan na míru. 

Tohle je tedy náš krasavec - opravdu velký podíl na tom má tatínek (takže ho musím zde uvést jako spoluautora), ale já jsem navrhovala, radila a pak i pomáhala :-D.

Milovaný a dřevěný podpůrce kreseb/maleb
Je to vlastně celkem jednoduchá dřevěná konstrukce s přihrádkou na různé kreslicí a malovací (opravdu zvláštní slovo) potřeby. Celé je to podepřeno ,,nožkou" (říkáme jí ,,alespoň ta přední nožka" ...což je tuším z nějakého českého filmu). Dá se libovolně polohovat, a to je opravdu výhodné :-D. Dokonce jsme skvěle vymysleli (ne úplně já sama) systém, který dovoluje měnit výšku přihrádky. Nakonec jsme použili kouzelnou kuličku. Ve skutečnosti celé její kouzlo spočívá v tom, že se s ní dá kroutit a tím se zafixuje posuvná část k té pevné. 

Zadní strana stojanu
Detail posuvného systému

To by teda bylo zhruba všechno k výrobě mého prvního stojanu a teď už zbývá jen ta samotná práce na něm :-). Snad na něj nezanevřu...