pondělí 22. června 2015

,,Z jiného soudku"

Jak už napovídá samotný název článku, zabývala jsem se i lehce jiným stylem, než je pro mě obvyklý. U kreslení jsem ale samozřejmě zůstala. Akorát jsem z realistických postav přešla na ty animované (pochopitelně ne napořád, ale je přínosné vyzkoušet si co nejvíce stylů). Konkrétně se tedy jedná o japonské postavičky, známé pod označením ,,Manga". 
Mohla jsem si možná napřed nastudovat, jak se vůbec tyto postavičky kreslí (nebo alespoň průměrně inteligentní člověk by to tak udělal), ale já jsem si to radši vyzkoušela rovnou překreslit. To má zase to kouzlo, že si procvičíte a pozorovací dovednosti (nebo také pravou mozkovou hemisféru, o které jsem se zmiňovala v některém z předešlých článků). 
Tady je teda jedna z mých prvních kreseb anime postav.

Usui a Misaki
Jedná se o hlavní postavy anime seriálu ,,Kaichou wa maid sama". Byl to vůbec první seriál tohoto druhu, který jsem viděla, ale to sem nepatří :-). 
Je to pro mě dost rozdílné od ,,obyčejného" kreslení, protože obrysy jsou fixou a vnitřek pastelkami. Obvykle totiž kreslím tužkou, nebo křídami, pastely... 

Další kresbou v tomto duchu byla tato:
 
Yoshioka a Kou
Na tomto obrázku jdou bohužel dost vidět tahy pastelkou, protože jsem ní vybarvovala velkou plochu (vlasy slečny). Modrý svetr je kreslen pastely, proto je na pohled hezčí (aspoň podle mě) :-). Do budoucna to určitě vyřeším jiným materiálem. Berte to teda, prosím, s rezervou :-). 
Taky se chystám pořádně nastudovat anatomii (jak reálného člověka, tak těchto japonečků). Doufám teda, že příští pokusy budou zdařilejší!